Theater Poppekus is de uitdaging aangegaan om in de huidige "digitale" wereld kinderen te vermaken op een "analoge" manier. Wij spelen theatervoorstellingen met poppen en alle voorstellingen hebben een boodschap of een educatief element. Kijk voor de specifieke informatie bij "Voorstellingen".

De zeemeermin en de linke soep

Dit verhaal gaat over een zeemeermin die is uitgenodigd voor een groot feest op de bodem van de Noordzee. Ze is een beetje verdrietig, want ze heeft helemaal niets om zichzelf een beetje mee te versieren en ze wil toch een beetje leuk naar het feest gaan. Gelukkig kan juffrouw Krab haar helpen met een schelpenketting en een tiara voor in haar haar. Er loert echter gevaar! Terwijl juffrouw Krab druk aan het knutselen is, wordt ze bijna opgegeten door een hongerige haai. Na een dapper gevecht vlucht ze een grot in en de haai wil erachteraan, maar komt klem te zitten in de opening. Door hulp van de zeemeermin komt hij vrij. Hij moet haar wel beloven dat hij haar óók zal helpen als zij eens in nood is. Natuurlijk belooft hij dat…….

Op weg naar het feest raakt de zeemeermin verstrikt in plastic soep. Wat een panieksituatie! Maar dan komt de haai voorbij en moet hij zijn belofte waarmaken. Zal het allemaal wel goedkomen in de Noordzee?

Een grappige, maar ook héél spannende voorstelling over elkaar de helpende hand toesteken en het aanpakken van de vervuiling van de zee door plastic afval.

Voorstellingen om 14:00 uur en om 16:00 uur.

Theater Poppekus

Facebook.com/theaterpoppekus